Samen op weg naar een gezond gewicht.

Uit onderzoek is gebleken dat overgewicht bij kinderen erg toeneemt. Momenteel heeft 1 op de 7 kinderen in de leeftijdscategorie tussen vier en twaalf jaar te kampen met overgewicht of zit daar net tegenaan. Het is echter onverstandig om een opgroeiend kind te laten lijnen. Een opgroeiend kind heeft namelijk voldoende voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Mijn doel is om ouder en kind op een leuke en ontspannen manier te laten zien hoe je een gezond gewicht kan bereiken. Door middel van gezonde voeding, aanpassingen in de voeding en het leefpatroon. Het doel is stabilisatie van het gewicht en niet zozeer het verminderen van het gewicht. Naarmate het kind groeit zal het gewicht in overeenstemming komen met de lengte. Ik wil graag samen met ouder en kind een traject ingaan om inzicht te krijgen in de persoonlijke voeding en eetgedrag.

Hierbij hou ik onder andere rekening met de schooltijden en de eet voorkeuren van het kind. Nadat we meer inzicht hebben gekregen gaan we samen de doelen bepalen. Wat wil je als ouder voor je kind bereiken? Wat wil het kind zelf? Op basis hiervan zal ik mijn advies geven en een vervolgtraject samenstellen. De adviezen die ik geef zijn over het algemeen makkelijk aan te passen in het dagelijks leven. De focus ligt op gezond en lekker eten, maar ook op sporten en meer bewegen. Nadat we samen de doelstellingen hebben bepaald, gaan we samen aan de slag!